Voor wie

IT-professionals die hun grenzen willen verleggen

Het traineeship is bedoeld voor professionals die zich graag in korte tijd willen specialiseren in de meest gevraagde richtingen in de grensregio op het gebied van Data Science en Software Development. 

Over de grenzen heen leren en werken staat centraal in dit traineeship. Het onderwijsprogramma vindt klassikaal, maar ook via afstandsonderwijs plaats. Trainees doen werkervaring op bij diverse bedrijven in het grensgebied. Bereidheid om letterlijk over de landsgrenzen heen te werken en te leren is een must.

De potentiële trainees zijn werkzoekenden, studenten of statushouders met een verblijfsvergunning. Het gaat hierbij om professionals die beschikken over een opleiding op HBO- of WO-niveau en die zich in een relatief korte periode van achttien maanden willen specialiseren. Ook moeten zij bereid zijn te investeren in een intensief traineeship.

Competentieprofiel
Qua werkervaring en/of opleiding gelden de volgende minimale vereisten:

  • HBO-IT achtergrond
  • HBO bachelor niet in IT, maar economisch domein
  • HBO werk- en denkniveau en werkzaam binnen IT, maar geen HBO bachelor

Daarnaast vormen ook 'softe' competenties zoals oplossingsgerichtheid, samenwerken, leervermogen en ondernemerschap van de trainee onderdeel van de selectieprocedure.

Selectie vindt plaats op basis van het competentieprofiel voor trainees en een positieve match tussen bedrijf en trainee.