Voor trainees

Klaar voor je digitale move?

Bedrijven in Nederland en Vlaanderen zijn op zoek naar IT-talent om mee te bouwen aan de producten en diensten van morgen.

Topregio

Vlaanderen - Nederland is een topregio om in te werken. Het is een relatief groot gebied waarin veel innovatieve sectoren werken aan de producten en diensten van morgen. De topsectoren in dit gebied betreffen Smart Services, Climate Change, Health en ook Smart Logistics. Veel kleine en grotere bedrijven vestigen zich juist hier vanwege de vele kansen die deze regio biedt. Om te kunnen groeien, zoeken zij IT-talenten die gedreven zijn om mee te bouwen aan de producten en diensten van morgen. 

Er is een groeiend tekort aan IT-personeel in de regio Vlaanderen - Nederland. Brightlands Smart Services Campus, Corda Campus,  Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL,  Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Gemeente Heerlen, Open Universiteit en Zuyd Hogeschool brengen hierin verandering. Zij slaan de handen ineen en ontwikkelen samen met bedrijven in de regio een uniek traineeship. 

Traineeship

Het traineeship voorziet in vier blokken waarbij je in achttien maanden een kwalitatieve basis krijgt in Data Science en Software Development. Binnen deze hoofdrichtingen kun je je specialiseren in kennisgebieden zoals Software Engineering, Data Analytics, Front-end Web Development en Data Security. De inhoud wordt samengesteld op basis van behoeften van bedrijven in de regio. Zodat je kennis kunt omzetten in praktische werkervaring bij diverse bedrijven in de regio. Zo bouw je aan een stevige IT-carrière en een waardevol CV. 

Voor wie?

Het programma Train4smartservices is bestemd voor professionals die zich in korte tijd willen specialiseren in specifieke richtingen waar bedrijven naar op zoek zijn.  We zoeken mensen met minimaal een HBO-denkniveau, al dan niet opgedaan middels kennis/werkervaring die zich in korte tijd willen specialiseren in de gevraagde nieuwe IT-richtingen.

Kick-off 

Op 13 september 2018 vindt de kick-off plaats op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Hier krijg je meer informatie en een sneak preview in het onderwijs dat wordt gegeven.  Ook maak je kennis met een aantal bedrijven die meewerken aan dit unieke traineeship. Zorg dat je erbij bent! Schrijf je hier in.

Iets voor jou?

Klinkt een baan als IT-specialist in cybersecurity, software engineering of data analytics als jouw droomjob? Ben je reislustig, leergierig en heb je lef? Maak dan kennis met dit unieke traineeship en solliciteer NU. 

Inschrijven traineeship