Voor bedrijven

Zorg jij voor nieuw IT-talent dat je bedrijf laat groeien?

Slimme dienstverlening speelt in alle economische sectoren in Nederland en Vlaanderen een rol. Centraal hierin staat digitalisering van dienstverlening oftewel smart services.

Top regio

De regio Vlaanderen - Nederland wordt ook wel ‘klein Europa’ genoemd. Het gaat om een relatief grote regio met veel bedrijvigheid in diverse innovatiegebieden zoals Climate Change, Technology, Smart Services en Smart Logistics. Het gebied kent aansprekende campussen, top-kennisinstellingen en een indrukwekkende populatie studenten. Vlaanderen - Nederland heeft een sterke logistieke positie binnen Europa en is met recht een topregio binnen Europa.

In de regio Limburg en Vlaanderen groeit de behoefte van bedrijven aan goed gekwalificeerd IT-personeel om te kunnen bouwen aan de producten en diensten van morgen. 
Brightlands Smart Services Campus, Corda Campus,  Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL,  Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Gemeente Heerlen, Open Universiteit en Zuyd Hogeschool werken hierin samen in een uniek en grensoverschrijdend traineeship. Praktische ervaring is een belangrijk onderdeel van het traineeship. Daarom zijn wij op zoek naar bedrijven als u.

Uniek traineeship

Trainees worden in achttien maanden via een intensief werk-leerprogramma opgeleid in de IT-banen van morgen. De hoofdrichtingen betreffen Data Science en Software Development waarbinnen trainees zich verder specialiseren in vakgebieden zoals Software Engineering, Data Analytics, Security Management en Business Process Management. In het traineeship wordt praktische ervaring opgedaan bij diverse bedrijven in de regio. Met veel aandacht voor de ontwikkeling van softe competenties zoals samenwerken, continu leren van nieuwe situaties en oplossingsgerichtheid. Trainees bieden met de kwalitatieve kennis en praktische werkervaring uit dit traineeship een meerwaarde voor bedrijven.

Wie zijn deze trainees?

Talentvolle IT-studenten maar ook werkzoekenden die bij willen dragen aan de ambities van morgen. Professionals met een goede basis die willen investeren in een achttien maanden durend traineeship waarin zij een uniek opleidingsprogramma volgen van topkennisinstellingen in de regio Vlaanderen-Nederland én ervaring op doen bij hightech bedrijven.

Lees meer in bijgaande brochure over de mogelijkheden voor bedrijven om te participeren in Train4smartservices.

Euregionale steun

Met behulp van Europese steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Interreg Vlaanderen - Nederland, wordt dit traineeship ontwikkeld om een kwalitatieve impuls te geven aan de arbeidsmarkt in het programmagebied. Lees hier meer over het programma Interreg-Vlaanderen. 

Iets voor jouw bedrijf?

Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek of neem deel aan een van de seminars.

Inschrijven