Maak werk van je passie voor IT

Zij durfden de sprong te wagen!

Eind 2018 kozen meer dan 150 getalenteerde mensen om werk te maken van hun interesse en passie in het IT werkveld. Uit deze 150 aanmeldingen werden uiteindelijk 70 trainees geselecteerd om klaargestoomd te worden voor hun IT droomjob in het Internationaal werk-leer programma Train4smartservices.

Met Europese steun van Interreg-Vlaanderen, Provincie Limburg en Gemeente Heerlen is dit unieke programma ontwikkeld. Uniek omdat vijf top kennisinstellingen en twee top campussen in Vlaanderen én Nederland de krachten hebben gebundeld om te komen tot dit blended leerprogramma. Met als doel om een impuls te geven aan de arbeidsmarkt en bedrijvigheid in de Euregio.

Ruim 70 professionals kozen voor (om)scholing naar een baan in IT. Soms met een Master op zak maar drive om iets heel anders te doen, soms werkeloos en gebrek aan middelen om te kunnen omscholen. Maar ook talenten die snel willen ontwikkelen naar de meest gevraagd IT specialisaties maar waarin het actueel opleidingsaanbod niet voorziet in hun specifieke leerbehoeften.

Ze begonnen aan een intensief traject van achttien maanden waarin een stevig beroep werd gedaan op hun veerkracht, creativiteit en doorzettingsvermogen. En met succes!  Want ruim 43 trainees vonden hun droombaan. Het concept slaat ook goed aan bij de deelnemende werkgevers. Sommige werkgevers namen zelfs 3 trainees in dienst. Een concept om van te leren en door te ontwikkelen.