Here we go!

Kick-off Train4smartservices

Vlaanderen - Nederland staat bol van kansen. Bedrijven groeien er steeds sneller en de vraag naar nieuw talent is amper bij te houden. Om aan de vraag van goed gekwalificeerd IT-personeel op de arbeidsmarkt te kunnen voldoen, is een uniek traineeship ontwikkeld.  

Maar liefst 75 trainees van alle leeftijden krijgen de kans om zich in 18 maanden om te scholen tot IT-expert.

De afgelopen maanden hebben Brightlands Smart Services Campus, Corda Campus,  Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, gemeente Heerlen,  Open Universiteit en Zuyd Hogeschool samen een uniek traineeship ontwikkeld.

De eerste groep van 75 trainees start in september 2018. Ze gaan een intensief traineeship tegemoet waarin ze in achttien maanden klaargestoomd worden voor dé IT-banen op het gebied van Data Science en Software Development in de grensregio Vlaanderen - Nederland.

Train 4 SmartServices is een uniek traineeship zowel qua inhoud als qua vorm. In een afwisselend leer- werk programma leren ze de kneepjes van het vak ook meteen in praktijk te brengen. Ook de manier waarop de lessen gegeven worden is apart. De lessen worden afwisselend op locatie en op afstand gegeven. Bovendien is het een programma over de grenzen heen. Trainees van elke leeftijd zijn welkom, zowel van Vlaanderen als van Nederlandse bodem. Trainees krijgen de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij diverse bedrijven in de grensregio.  Bedrijven en trainees krijgen zo de kans om kennis te maken met talent en bedrijvigheid ‘over de grens’ waarbij deze culturele kruisbestuiving een positieve impuls zal geven aan de arbeidsmarkt in de grensregio Vlaanderen - Nederland.

Inschrijven