Het traineeship

Grensoverschrijdend werken en leren

Het traineeship bestaat uit vier blokken waarin trainees in achttien maanden een stevige kwalitatieve basis krijgen in Data Science en Software Development. Binnen deze hoofdrichtingen kiezen trainees hun specialisatie in kennisgebieden zoals Software Engineering, Data Analytics, Front-end Web Development en Data Security. De inhoud wordt samengesteld op basis van behoeften van bedrijven in de regio. Zodat theoretische kennis omgezet kan worden in praktische werkervaring bij diverse bedrijven in de regio.

Match van trainees en bedrijven
De juiste trainee plaatsen op de juiste plek vormt een succesbepalende factor tijdens het traineeship. Via een match op basis van gevraagde competenties worden trainees en bedrijven aan elkaar gekoppeld. Trainees bouwen op deze manier aan een stevige IT-carrière en een waardevol CV. 

Het werk-leerprogramma
Het traineeship gaat in september 2018 van start. Het traineeship bestaat uit vier tijdsblokken waarin trainees afwisselend onderwijs volgen en stage lopen bij bedrijven in de grensregio.

In het eerste blok van vier maanden maken trainees kennis met de basis in Software Engineering & Data Science. Deze fase bestaat uit vier dagen onderwijs en één dag werken.

Het tweede blok bestaat uit het verkennen van de gewenste specialisatie. Door ervaring op te doen bij verschillende bedrijven verkennen trainees hun talenten en voorkeuren. Deze fase bestaat uit één dag onderwijs en vier dagen werken.

In het derde blok specialiseren trainees zich in de gekozen richting. Deze fase bestaat uit vier dagen onderwijs en één dag werken.

In het laatste blok van negen maanden leren trainees de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Dit doen ze met een takenpakket dat goed aansluit bij de gekozen specialisatie. Hierdoor zijn de trainees na afloop van het programma direct inzetbaar in de gevraagde banen. Deze vierde en laatste fase bestaat uit één dag onderwijs en vier dagen werken.

Persoonlijke ontwikkeling 
Tijdens het traineeship werken trainees ook aan hun ‘softe’ competenties zoals probleemoplossend vermogen, creativiteit, samenwerken, culturele sensitiviteit, ondernemerschap en leervermogen. Deze competenties vormen een belangrijke meerwaarde op de arbeidsmarkt.