Onderwijsconferentie

Bij jij erbij?

Eind 2018 hebben twee campussen en vijf kennisinstellingen de handen ineen geslagen om een impuls te geven aan de internationale arbeidsmarkt met een uniek werk-leer programma, Train4smartservices. Professionals met een passie voor IT konden zo hun overstap maken naar hun felbegeerde baan in het IT werkveld.

 

Met dit programma hebben we samen een tekort aan IT-ers in de Euregio aangepakt en konden we tegelijk een nieuw perspectief bieden aan deelnemers. Deelnemers die vanuit een werkende, studerende of werkloze positie graag deze stap wilden zetten en we konden matchen aan bedrijven die hebben bijgedragen aan dit mooie initiatief.

Inmiddels zijn we 18 maanden verder en hebben de eerste trainees het programma succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst mogen nemen, een heel mooie prestatie! Deze trainees hebben zich in deze 18 maanden ontwikkeld van individuen met een passie voor ICT tot volwaardig IT professionals met ontwikkelde kennis en kunde om een absolute meerwaarde te zijn voor de IT arbeidsmarkt.

Het is nu een mooi moment om samen met projectpartners, kennisinstellingen en bedrijven samen terug te kijken naar de afgelopen 18 maanden en hier waardevolle lessons learned uit te destilleren. Daarnaast is nu ook een uitermate geschikt moment aangebroken om samen vooruit te kijken naar de in ontwikkeling zijnde opvolger van Train4smartservices.

Graag nodigen wij je uit om op donderdag 1 oktober aanstaande tussen 10u-12u aanwezig te zijn op onze volgende online onderwijsconferentie.

Zoals alom bekend heeft Covid-19 grote impact op onze maatschappij en daarmee ook op de mogelijkheden om fysiek bij elkaar te komen. Dit weerhoudt ons er echter uiteraard niet van om toch een onderwijsconferentie te organiseren, vandaar dat besloten is de onderwijsconferentie in een MS Teams format te gaan organiseren.

Het programma bestaat uit twee delen.

Het programma

 

Deel 1

  • 10:00 – 10:05: Welkom
  • 10:05 – 11:00 Onderwijskundig Onderwijskundige evaluatie van T4SS samen met projectpartners, kennisinstellingen en geïnteresseerde bedrijven
  • 10:05 – 10:25: Presentatie en reflectie door projectpartner Hogeschool PXL inzake de gemaakte didactische keuzes binnen het programma
  • 10:25 – 10:55: Gezamenlijke evaluatie en reflectie met de projectpartners, kennisinstellingen en geïnteresseerde bedrijven op basis van de door Hogeschool PXL verzorgde presentatie
  • 10:55 – 11:00: Korte pauze

Deel 2

  • 11:00 – 12:00: Bedrijfsmatig –Terugkomdag bedrijven | Een update inzake arbeidsmarkt ontwikkeling en een doorkijk naar het opgestelde businessplan voor T4SS 2.0
  • 11:00 – 11:10: Update inzake de huidige (ICT) arbeidsmarkt door projectpartner Zuyd Hogeschool
  • 11:10 – 11:20: Een blik op de toekomst van T4SS 2.0, door projectpartner Open Universiteit
  • 11:25 – 11:55: Gezamenlijke evaluatie en reflectie met de projectpartners, bedrijven en geïnteresseerde kennisinstellingen op basis van de door Open Universiteit verzorgde presentatie
  • 11:55 – 12:00: Afsluiting

Ben je nieuwsgierig, wil je je ervaringen delen of heb je creatieve ideeën voor een vervolg? Neem dan deel en registreer je via onderstaande link. Het event is gratis!

Registreer hier

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de losse onderdelen (onderwijskundig / bedrijfsmatig) of voor beide onderdelen.

 

De locatie

Om te voldoen aan de veiligheidsmaatregelen van het coronavirus (COVID-19) zal dit evenement online plaatsvinden.

Kan jij erbij zijn? We zorgen voor een boeiende ochtend met veel nieuwe inzichten en ruim voldoende gelegenheid tot discussie, dialoog en gezamenlijke reflectie.

We verheugen ons erop u te kunnen begroeten op 1 oktober.

Train4smartservices is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu